5 anledningar till att göra!!

krukväxt hejreginahejregina.elledecoration.se ikealampa4

Du har något hemma som du inte gillar
Det här är kanske det vanligaste? Något känns tråkigt eller fult men ändå onödigt att slänga bort. Och det mesta kan ju bli finare med fix. En ny färg? Ett mönster? Ett nytt tyg? En ny bänkskiva till bordet som kostade 5 kronor men som var väldigt sunkigt ↑↑ ? Eller massa hål i en lampa som var så mörk att den nästan inte gav något ljus ↑ ?

hejregina.elledecoration.se snabbt pyssel 3

DIY dörrkrans hejregina 4

Du har något du inte använder
Något som du egentligen inte ogillar, men inte riktigt behöver funktionen av. Går det att ändra lite så att det blir till något du har användning för? En plansch som inte får plats kan bli bakgrund på en bricka? Ett extra matbord kan få avsågade ben och bli ett soffbord? En iläggsskiva kan bli en helt ny möbel? Muttrar som använts som ballongtyngder på ditt bröllop kan bli ljusstakar ↑↑ ? Eller en trådgalge kan bli en julkrans på din dörr ↑ ?

growing oaks odla ek hejreginagranit fine little day hejregina4

Du behöver (eller vill ha) något som du inte har
Det här är min bästa. Att fundera och klura på något som man inte riktigt vet hur man ska lösa och tillslut komma på precis hur man vill göra. Ett rör som som blir en kruka? En bok som blir ett konstverk? En vas som istället blir en lampskärm? Ett grytunderlägg som får 11 hål och blir hem till lika många ekar ↑↑ ? Eller en vuxengalge som blir till barngalge med hjälp av en tång och 3 böjar ↑ ?

hejregina.elledecoration.se kork3DIY ampel hejregina5

Du har ett material du vill använda
Något du sparat som egentligen var skräp men som du tyckte var för fint/spännande/roligt/ovanligt för att slängas? Eller när du inte kan motstå att köpa något roligt du inte sett innan fast du inte alls vet vad du ska göra av det. En kartong som blir leksaksbil? Ett bräda som blir tavelram? Frigolit-emballage-figurer som blir till girlanger? Skrynkligt papper som får minitrianglar på sig och blir till inslagningspapper ↑↑ ? Eller en liten bit av makramégarnet som du fick i födelsedagspresent av dina föräldrar som blev en ampel ↑ ?

hejregina monthly makers lera3   hejregina krympplast

Du har en teknik du vill prova
Något du har funderat ut eller sett och som du skulle vilja prova. Kanske brodera eller använda decopuage? Svarva ett stolsben eller fräsa en list? Karva en porträttstämpel med dig och din kille från ett stort suddgummi ↑↑ ? Eller leka med krympplast med dina syskonbarn och tycka det är roligast själv ↑ ?

1
Publicerat den
Kategoriserat som DIY

8 kommentarer

  1. Så himla bra inlägg! Min bästa grej är också när jag vill ha något som jag inte har. Sen komma på och göra det själv + känslan efteråt när allt är klart och (förhoppningsvis) blev lika bra, om inte bättre än tanken från början. Är också dösugen på att gå loss med krympplast. Tror det finns mycket kul en kan göra med det.

    http://annamarialarsson.se/blogg

    1. eller hur!! önskar jag kunde bo på ett byggvaruhus så jag alltid hade matieralet nära till hands (:

  2. Alltså wow kan inte förstå hur du är ett sånt proffs på pyssel! Var hittar du all inspiration? Det känns som jag behöver lite pysslande för min rastlösa kropp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *