Att göra glass innehåller båda mina krav för att tycka det är kul att göra något ätbart: ➊ det är nästan som ett pyssel ➋ det blir fint. Jag bläddrade i min glassbok efter inspiration men saknade ingredienser till de färdiga recepten så jag improviserade lite. Och det blev gott! Dessutom fick jag användning för några av våra rabarber som växer fortare än vad jag trodde var möjligt
Rabarberglassar, 6 stycken:
5 st mellanstora rabarber
2,5 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
0,5 dl valnötter
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Skär upp rabarbern i bitar och mixa noga. Om man inte gillar det trådiga i rabarbern kan man ta bort lite eller allt av massan och bara använda saften. Blanda ihop resten av ingredienserna och fördela i formarna och ställ in i frysen. Använder du dig av vanliga träglasspinnar kan du frysa en stund innan du sätter i pinnarna så att de stannar i mitten. Vänta några timmar
Ta ut, strö på lite kokos och ät upp fort som 17 → mmm
0
GUD vad gött det lät. måste testa!