frågor&svar

hejregina.elledecoration.se grön33

 Hej Agnes! Hur gjorde du när du målade ert piano?
Det var nästan den första möbeln jag målade om när jag flyttade hemifrån och jag började med att slipa och stryka ett lager häftgrund med pensel. Först efter insåg jag hur bra det är med skumgummiroller och när jag senare målade pianot grönt slipade jag ganska mycket för att få bort penseldragen och rollade allt två gånger med vanlig vattenbaserad färg. Jag plockade isär så mycket som gick och tejpade noga för att inte få färg på fel ställe. I vissa ljus syns fortfarande penseldragen och hade jag gjort det från början hade det varit roller från början!

✎ vart kan man få tag på den japanska tidningen?
Kanske om du kontaktar Nori som var här och gjorde reportaget (eller besöker hans fina affär och frågar)

hejregina.elledecoration.se historia3

 hur vinterklipper en pelargoner? Jag har ett gäng som antagligen skulle behöva en sådan, men jag är så rädd att jag ska ha ihjäl dem. Har du några tips att dela med dig av?
Jag klipper bara av dem och ser till att det finns några småblad på väg av det som blir kvar så att de fortsätter leva. Klipper man bort tillräckligt mycket kan båda delarna överleva. Sätt sticklingen i vatten och vänta på rötter. Men i veckan såg jag en så fin pelargon som var stor som ett träd och tog upp ett helt fönster så nu ska jag nog spara ut

hejregina.elledecoration.se skott och sticklingar

✎ varifrån är kalendern? <3
Rifle paper co. > stiligt som tusan

hejregina.elledecoration.se tejpa möbler2

✎ jag undrar vad tapeten heter som ni har bakom er fina byrå? vet du var man kan hitta den?
Den kommer från Boråstapeter och är gjord av Arne Jacobsen

 vad är det för färgkod på byrån?
S3010-G20Y (hittade burken!)

hejregina.elledecoration.se skott och sticklingar2

✎ Har inte heller ngt att byta med i växtväg, kanske en lavendelplanta eller daggkåpa-stickling?? Annars tar jag gärna namnet på växten i fråga, har letat länge. Bor i Malmö by the way
Jag kan nog byta mot lite vad som helst och tror att namnet bara är röd klöver

 Hej! Jag undar vilken folkhögskola du gick på? Låter som att det skulle kunna vara Helliden, där jag har gått och läste textil.
Jag gick på Mullsjö folkhögskola utanför Jönköping och var väldigt nöjd. Men det är säkert väldigt likt! Vi lärde oss om material, trycktekniker, rapportering och tryckte tyger hela nätterna. Folkhögskolebubblan är bland det bästa man kan uppleva efter gymnasiet tycker jag ♡

hejregina.elledecoration.se fönster2

✎ Oh, den runda som hänger i fönstret- hur gör jag en sån?
Det är vår adventsstjärna som kommer från Lagerhaus och den ser ut såhär på närmare håll (men det går säkert att göra något liknande?) Just denna köpte jag för några år sedan men nu finns det många liknande varianter. (Dessutom hittade vi en exakt lika på myrorna förra året så nu har vi dubbla = fint i två fönster på eventuellt framtida drömhus)

 Nyfiken på fönstren, vi bor i sekelskifte och vill byta/renovera, kan du tipsa?
Vi bor i en bostadsrätt så det var föreningen som ansvarade för fönsterbytet. Men fönstrena är i alla fall treglas med plåt på utsidan och trä på insidan. Vi tycker att det blev jättebra. Sen är de är extra bullertäta och har fina handtag också = + för ögon och öron

hejregina.elledecoration.se examensarbete arkitektur lika olika 2

✎ Mycket spänd på innehållet! Du kommer inte att trycka upp och sälja senare? / ✎ Undrar också om den kommer finnas tillgänglig eller som pdf? Är själv nyligen examinerad arkitekt och funderar mycket över yrket och utbildningen såhär i mellanrummet. Så skulle gärna läsa!
Jag har en bunt exemplar här hemma och kommer nog inte trycka upp fler men ska fundera över pdf alternativet! (Sen finns det ju fortfarande chans att få ett exemplar på posten)

hejregina.elledecoration.se pumpa 4

 En dremmel känns ju som utmärkt julklapp åt pysselfolk! Var har du köpt din dremmel Agnes?
Fick den när jag fyllde år och den kommer från Clas Ohlsson. Och ja, utmärkt present!

hejregina.elledecoration.se att göra struvor2

 Har länge velat testa göra struvor pga skitgott, men har inte hittat något järn. Blev superpepp nu på att gå lös på loppisar efter ett järn och testa göra egna.
Alltså, det här var en revolution i mitt julförberedande, så så så kul och gillar jakten på den perfekta tekniken!

hejregina.elledecoration.se vardagsrum1

 Hej, ville bara säga att din blogg är så sjukt inspirerande. Gjorde denna kreation i mitt badrum efter att ha blivit inspirerad av kakeldekoren du gjorde med dekorplast. Tack för det! <3
Detta gör mig så himla glad (och inspirerad!)

PS: nu kan ni också klicka på minisymbolerna i högerkolumnen för att snabbhitta till olika ställen >

0

2 kommentarer

    1. såg nu att du var på jakt efter grön, om du inte får tag på någon i malmö så brukar det finnas på tradera om våren/sommaren!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *