frågor&svar (trikåtrasor, folkhögskola och höga krukor)

röd klöver hejregina

✍ Jag har funderat lite på hur det har gått med de små sticklingarna du planeterade från lyckoklövern (den lila med triangelbladen). Jag har stulit några stjälkar från botaniska trädgården i Lund och efter en månad i vatten har de fått kraftiga rötter. Men har det blivit något av dina efter att du planterat dem? Kommer det fler blad sedan? Är så nyfiken
↳ Jag satte två och en dog och en överlevde. Den som lever ser nu ut såhär och efter ett tag poppade det upp ett litet miniblad bredvid! Det går ganska sakta, men kan också ha och göra med att vi varit inbyggda i byggnadsställningar?

hejregina monthly makers lera3

✍ Blev sjukt peppad på att göra egen stämpel! Kan du inte förklara hur du gick till väga med suddigums-stämpeln eller om du redan har gjort det, länka till tidigare inlägg?
↳ Det har jag inte gjort men kan göra! (obs min teknik var väldigt analog) Återkommer

mortel och skärbräda hejregina2

✍ Åh vilken fin skärbräda, var är den ifrån? (:
↳Den är köpt på (köpcentret) triangeln här i Malmö från butiken Kökskompaniet. Den är gjord i bambu som tydligen ska vara bakteriefrånstötande = bra egenskap för en skärbräda tycker jag

hejregina.elledecoration.se fondvägg

✍ Hvor er sengetøyet fra? superfint!
↳ De kommer från ikea men finns tyvärr inte kvar ):

trasmatta hejregina 3

✍ Var har du köpt trikåtrasorna nånstans?
↳ När jag köpte till min virkade matta beställde jag ifrån sverige men sen hittade jag inte samma sida igen. De här kommer från finska företaget Lankava (de här är lite tunnare) Färgerna är superfina och paketet kom snabbt och smidigt!

avokado hejregina

✍ Hej! Jag väntar förgäves på att det ska hända något med min avokadoplanta, den har stått kanske två månader utan att något växt fram. Hur gjorde ni?
↳ Håll ut! Och plantera flera samtidigt, ibland går det svinsnabbt och ibland tar det en evighet. Skrev lite mer om det här. Sen har jag fått lära mig att de inte gillar att planteras om. Mina frodiga tappade alla sina blad när de fick större kruka (?) men! Nu börjar de komma små nya <3 De sällan döda fast man tror det

✍ Hur gör du den rörliga bilden?
↳ Jag gör oftast mina gifar på makeagif.com. Snabbt och enkelt och om man skapar ett konto slipper man vattenstämpeln. Jag sparar ner bilderna till samma pixelbredd som bloggen innan jag laddar upp. Lägg upp många bilder av samma bild om du vill ha olika tempo som här

hejregina nya fina växter3

✍ Hej! Jag har tre exakt likadana ”krukor” hemma, och har lite problem med vattningen. Min italienska morfar kom hem till mig och undrade förvånat varför jag hade hans gamla vinkylare som krukor! Så, det är tydligen inga krukor och därför ingen innerkruka eller hål i botten (om man inte gör ett själv). Återkom gärna om du kommer på nån bra idé!
↳ I know, man får vara lite försiktig. Hittills mår mina bra med helfylld kruka. Man får vattna försiktigt och man ser på krukan att den suger upp mest vatten där rötterna är på växten. Blir den blöt i botten vattnar man för mycket. Annars kanske man skulle kunna fylla den med betong eller gips? Så blir den grund som vilken annan som helst?

textiltryck mullsjö folkhögskola hejregina

✍ Hej! Har läst innan att du gick på Textilskolan på Mullsjö folkhögskola. Jag går där nu så det kändes så himla roligt att veta att en av mina favoritbloggare har gått samma utbildning. Letade efter bra, små tryckramar och hittade en liten ram som det stod Regina på med snirkliga bokstäver! (ska inte spola ur den). Roligt tycker jag. Jag undrar vad du gjorde efter Mullsjö? Känner du att dina kunskaper därifrån har varit värdefulla resten av livet? Kram
↳ Alltså sånt här är ju så himla kul att läsa! Alltså verkligen att jag känner att det var värdefullt! Efter Mullsjö började jag lästa till arkitekt och jag har tänkt så många gånger på hur bra det var att jag fick ett år på folkhögskola först! När jag kom till Mullsjö var det mycket som var nytt för mig. Jag hade gått på Natur och längtade efter att få göra något kreativt. Plötsligt fick jag ha kroki, måla, fota och trycka tyg hela dagarna och stämningen var väldigt kravlös med fokus på att prova nytt och lära sig. Också supernyttigt att ha en klass runt sig och se så många olika sätt det går att göra samma uppgift på. Jag hade ett himla roligt år och lärde mig mycket nytt och sen när jag började på Chalmers hade jag ett lugn i mig. Att utgå från mig själv och prova mig fram utan att tänka så mycket på något annat. Ovanför är ett tyg jag tryckte med gula höstlöv som har hängt som gardin hos min syster. Hoppas du har haft ett fint år och att du fått lära dig massor!!

✍ Vaaart har du köpt dekortejpen?
↳ Åh, från massvis av ställen! Panduro, Tiger, Søstrene Grene, Ikea och en hel del från Kina när jag var där

hejregina rifle paper co

✍ Så fina bilder jämt. Alltså jag dör för dina monstera(s)? Jag kämpar på med mina men de blir bara massa småblad, ska man ”rensa” bort de små tycker du?
↳ Mina har stått mycket inne i rummet och inte fått så mycket sol, det kanske har gjort att de blivit lite längre och rangligare? Och står de i direkt sol kan bladen brännas. Annars är det nog tyvärr bara att vänta. Rensa inte, bladen blir stora och fina efter ett tag

✍ Hej! Varifrån är din kalender? Den är snygg!
↳ Från Rifle Paper Co!

hängande blommor hejregina

✍ Hej! Jag hittade den här bilden och tyckte att det var superfint med en såndär grej att hänga blommorna i…. men vart har du köpt den? Eller vad heter en sån så jag vet vad jag ska söka på?
↳ Den är hemmagjord = väldigt enkelt. Köpte ett rör och en kedja på Bauhaus och trädde kedjan genom röret och hängde upp!

hejregina berg bestig samtliga

Avslutar med den här drömmiga kommentaren om berg: Som äventyr och tröst på samma gång 

Och undrar ni något är det bara att fråga ✍

0

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *