frågor&svar: väggfärg, böjda rör och att få barn tätt

Åh! Gillar lampan massor, visa/beskriv gärna hur du byggt och fäst den i väggen om tid/foton finns!
→ Material finns, ska styra upp. Tills dess: när vi böjde lampröret runt ett däck ↓

✉ Blev mega nyfiken på den funktionella hallen samt den braiga moppen, vilken är det?!?
 Den funktionella hallen finns bara i mitt huvud än så länge, men ska ska förhoppningsvis förverkligas under våren. Kort blir det ett inbyggt retrosideboard med hyllsystem på. Massor av förvaring!!! Ang moppen är det den här. Den har alltså en sprayfunktion i handtaget! Har på riktigt moppat över 30 gånger i år. Inte hela golv då men efter en sölig middag, ett utspillt glas, geggig hall. Ni vet. Så smidigt. Och har man linoljesåpa i behållaren blir det som en drog, tar fram den för att det luktar så gott.

Jag är så nyfiken på vilken färgkod / varifrån ni fixat färgen till vardagsrummet? (kanske har du bloggat om det men hittar verkligen inte) Vi har köpt femtielva (skojar ej) färgprover men hittar verkligen inte rätt.. Fick till slut köpa en halvliters av samma ”vita” vi redan har och måla över pga blev lite jobbigt till slut att inte bara kunna välja.
→ Känner med dig!! Jag har bara två lägen när det gäller (vägg)färg. 100% nöjd/inte en tvekan i världen. Samt den gnagande känslan av att det inte blev 100%nöjd/inte en tvekan i världen. Vilket gör att man verkligen vill hitta en färg som man gillar innan man kör. Den här färgen tillhör dock den första känslan. Älskar den. Rummet är oerhört behagligt och får olika färg beroende på ljus. Ibland är det blått, ibland grönt och ibland nästan grått. Dessvärre är koden krånglig/obefintlig eftersom jag provade mig fram. Men skulle säga att den liknar Farrow&Balls nr 204! (som den ser ut i verkligheten, ej på hemsidan)

Undrar också om soffbordet! Ser ut som bästa lekbordet fast inte Aalto? Antar att det är gammalt men om du vet vad det heter får du gärna tipsa
→ Vet tyvärr inte något mer om det än att det kostade 200kr på Trollets loppis. Som är en av de bästa om du frågar mig. Det är alltså ett matbord från början som jag sågat av benen på. 

kul! vad använder du för färg? Efter stoppa- i- munnen -fasen är förbi alltså
(Konsten att måla med barn) Alltså när barnen slutat stoppa i munnen slappnar jag av lite. Tänker att det är viktigast att vara noga när det hamnar i munnen. Vi använder vanlig akrylfärg som vi köper på samma ställen som dukarna (se nästa fråga). Jag vill kunna vara generös när det gäller material och förbrukningsvaror så att de ska kunna känna sig kreativa utan att jag behöver lägga mig i för mycket. Därför prioriterar jag ibland billig färg framför bättre. Vill man använda produkter som används i skolor (och som jag antar har hårdare krav på sig än tex Tgr?) rekommenderar jag ABA-skol som dessutom har butik utanför Malmö där man också kan handla som privatperson. 

Min dotters och mitt bästa också. Men vi målar på dukar och det blir fint. Och dyrt. Vad målar ni på?
→ Vi målar både på dukar och vanligt papper, eller lite tjockare a4. Här ↑ i ramen har Brita målat på ett typ 80g a4. Målar vi på dukar får hon en per tillfälle. Den kan ju vara färdig på 30 sekunder och då får hon fortsätta på papper. Vi målar också över tidigare tavlor. Samma kan ju målas i många lager. Dukar köper vi billigt på tex Tgr, Systrarna Grene, Dollar Store eller Clas Ohlson. 

Hej! Trillade just in på din blogg – älskar den! Superfin spegel, hur har du gjort den?
→ Tack ☼ Spegeln är gjord av MDF. Först skar jag till en spegelbit så att den passade till formen jag ville ha och sen sågade jag ut ramen. Ramen gjorde jag dubbel så att man inte skulle behöva se spegeln från sidan. Sen spackel + färg = klart!

Så mysigt rum! Varifrån kommer den superfina låga bokhyllan?
→ Den kommer från Betonggruvan och är fantastisk. Älskar den. Såhär såg det ut när jag monterade den med Brita som hjälpreda och Bodil i magen

Så fint skrivet! Jag har ett barn som precis fyllt ett, och nu är jag tydligen gravid igen! Eftersom det inte är planerat (hade tänkt vänta i typ ytterligare ett år) så vet jag inte vad jag ska tänka eller känna om det. Känner mig oerhört peppad och längtig när jag läser din lista, men det skrämmer mig mycket också. Jag som tyckte att jag liksom nyss börjat kunna göra saker för mig själv igen. Hur upplever du/ni det att ha barn som är så nära varandra i ålder?
→ tydligen en OMÖJLIG fråga. Blir 100% positiv eller 100% negativ när jag svarar. Kanske för att det är så mycket av båda? Det är väldigt slitigt men jag tycker verkligen att det är det bästa någonsin. Har inte ångrat det en sekund. Nu är Brita 3 år och några månader och Bodil fyller strax 2 och det känns som de har varit i samma ålder länge. Det blev lättare efter att Bodil fyllt 1. De har alltid varandra och leker och bråkar om vart annat. Tänker ofta på hur mycket mer av underhållningen som skulle vara upp till mig om de inte hade varandra. Samt älskar att se dem tillsammans!!! Detta lilla gäng som inte vet om livet utan varandra.

En lördagsfrukost sa plötsligt Brita kom Bodil så går vi upp och leker. Så satt jag och Mattias kvar och tittade på varandra och hann prata till punkt flera gånger på raken. Plötsligt händer det.
Lycka till, det kommer gå fint!! <3

Hej! Jag har en fråga om tjocktröjorna från Blaou. Gillar märket och vill gärna köpa en tröja till min 1-åriga son. Tidigare, alltså när märket var precis nystartat, köpte jag body och byxa men dom var supersmå tyvärr. Hur upplever du storleken på tjocktröjorna?
Älskar din blogg djupt btw <3
Kram från Malin
→ <3! Mina barn är trogna Blaou-användare och jag skulle säga att tjocktröjorna är en luftig, lite kortare modell. Tröjorna finns i 1-2 år och 3-4 år osv. Brita, som jag skulle säga är en liten 3 åring, är lite mellan storlekarna just nu men använder mest 3-4 medan Bodil, som är en medel snart 2 åring, fortfarande kan har 1-2 års tröjorna. Sen har jag en känsla av att de första tjocktröjorna jag köpte var lite kortare i modellen än de senare. Dessutom är Johanna och Ellinor, som startat märket är supertrevliga, så om något skulle krångla med storlek eller annat så är det nog bara att höra av sig. Mina barn har strumpbyxor+t-shirt+blaoutjocktröja 9 av 10 dagar!!

vad har du använt för färg till vågen?????måste veta!
→ S 3560-R80B. Fin till allt!!!

18

3 kommentarer

  1. Fattade inte att ni gjort lampan själv?! Vill också ha en sån nu tack. (tyvärr är jag inte ett dugg pysslig eller bra på sånt, men avundsjuk kan man ju vara ändå). Dina barn är så gulliga för övrigt, de ser alltid ut att ha så mycket på gång.

  2. Hej Agnes! Ville bara säga att jag älskar din blogg! Har läst den i många år och är så glad att du är i gång igen här på JWHF. Tack för den mest inspirerande platsen på internet! Passar på att slänga in en fråga till ett framtida inlägg: har för mig att du skrivit någon gång att ert hus ligger i Videdal? Trivs ni bra där? Kanske du skulle kunna berätta lite om området? Är på jakt efter ett barnvänligt område i Malmö med omnejd. Stort tack på förhand!

  3. Jag ÄLSKAR din lampa!! Snälla, skriv vart du köpt alla delar + hur långt röret är. Tack på förhand!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *