bakom gammalt och nytt

hejregina.elledecoration.se historia3

Jag gillar saker. Och jag gillar hur saker samlar på sig historier och minnen. Som att bygga sitt hem i en extra dimension. Den lilla byrån som vi hämtade upp i Falkenberg hos den rara tanten som hade ett orört 60tals-hem och kartan som brukade ta upp en hel vägg när vi bodde i Göteborg. Våra vinterklippta pelargoner som från början är sticklingar med rosa blommor från min mamma och röda blommor från min syster. Den gröna marmorlampan från Lagerhaus som jag vaktade för att kunna klicka hem när den släpptes på hemsidan men som jag i sista sekund bestämde mig för vänta med till efter jul. Men som dagen efter kom i ett paket från Stockholm eftersom Malin helt ovetande ville ge oss en bröllopspresent i efterskott ♡ !

hejregina.elledecoration.se historia2

Sänggaveln som vi knappt fick med oss hem eftersom den kom i en enda stor del och vi inte hade en enda rem att fästa med på taket och det lilla trädet som Mattias har haft sedan vi smög mellan varandras rum på Guldhedens Studiehem under 00-talet. En av lamporna som vi fick i bröllopspresent från min bror och hans familj och väggen som vi målade när vi inte riktigt visste vad vi skulle göra av alla känslor

hejregina.elledecoration.se historia1

Muttrarna som blev över efter våran bröllpsfest och den stora runda kudden från Ikea som vi fick kasta upp och ner från loftsängen i vår minietta för att den tog upp för mycket plats. De gråa hyllorna som ingick i mitt möblerade studentrum och som jag tog med mig när jag flyttade för att de inte skulle behöva slängas. Den lilla blomfoten som jag köpte till mig själv när jag redovisat mitt examensarbete och äpplejuice-flaskan som var så fin att jag tog med mig den hem från Hawaii (äppelblad i glas som en krage runt flaskhalsen)

hejregina.elledecoration.se historia4

Skåpet från den trevliga blocketkvinnan som tidigare arbetat som flyttpackare och som lyckades få in det i bilen fast vi trodde det var för brett. Globen som jag hittade i elcontainern på soptippen och som fick den trasiga kartan utbytt till klistertrianglar. Glasvasen som jag ärvt efter min mormor och tavlan som vi bestämde oss för att köpa när vi hade varit på fotografiska för första gången tillsammans ♡

0

9 kommentarer

  1. Det här är nog det finaste inlägget jag läst på länge <3 Jag har en fråga också: hur vinterklipper en pelargoner? Jag har ett gäng som antagligen skulle behöva en sådan, men jag är så rädd att jag ska ha ihjäl dem. Har du några tips att dela med dig av? Tack på förhand!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *