tips från er ➋

6964471845_b2dcfe54a5_z

Hej! Här kommer fler tips från er till er (från inlägget där ni berättar om er själva ↓)

► Cafe Regatta om man kommer på besök till Helsingfors. Gör inget om man glömt cash, ”betala nästa gg!” säger de, och så FÅR man 5c om man tar en kaffepåtår

► Boken Atlas över avlägsna öar av Judith Schalansky, för äventyrslängt

► Skicka fler oväntade saker på posten! Ibland skickar jag tablettaskar med en liten adressetikett och så hamnar de i brevlådor i Hemse och Malmö

► Gå en kurs i något du inte kan (jag ska börja på keramik på lördag!)

► Att inte vara sin värsta fiende, finns för många som har alldeles för höga krav på sig själv. Som stressar sönder och gör tusen saker, glöm inte bort att andras och lev också. Var snäll mot dig själv! Du är viktig! <3

► Campa!

► Enklaste lunchen att ta med till jobbet: hemmagjorda snabbnudlar. Ta en burk (jag brukar ta en glasburk), och lägg smaksättning (ex. buljong, currypaste, misopaste, osv) i botten. Ta sedan frysta eller färska grönsaker och lägg i. Samt ev protein, som tillagat kött, färdigkokta bönor, tofu osv. Sedan i med färdigkokta nudlar och toppa med eventuellt färska örter. På jobbet sedan är det enda som behövs en vattenkokare. Häll på kokhett vatten i glasburken eller kombinera i en skål. Är nästan lika billigt som snabbnudlar (särskild om en använder rester eller saker från frysen) men med lite mer nyttigheter och substans samt går så fort!

► P2 klassisk morgon. I love it

► Starta ett eget halv åtta hos mig! Jag och några vänner har dragit igång detta och det är bara så roligt (utan poäng dock). Extra kul är det att träffas några som inte ses så ofta annars, kanske gamla gymnasiekompisar, eller ett blandat gäng med vänners vänner. Känner mig så upprymd efter varje besök i ett nytt hem

► Titta upp från mobilen och se när det regnar höstlöv

► Sticka (t.ex en lång halsduk) i sällskap av något gott (t.ex satsumas eller mörk havssalt/pekan-choklad) och till tonen av något fint/bra/kul (t.ex Beach House – Depression Cherry eller Astrid Lindgrens sommarprat från 1993)

► Living on one dollar på Netflix. Väldigt bra dokumentär som får en att vakna upp lite

► En jättebra present till sina nära vänner är att skriva ut en massa små bilder på saker de tycker om (tomater, katter, havet) och sen klippa och klistra ihop ett collage av dessa som föreställer de själva. Låter lite klyschigt, men när det får pysselkänslan så blir det jättefint!

► Att gå två extra rundor på loppisen

► Gå med i panel.se och gör panelundersökningar där tiden de tar omvandlas till poäng som går att lösa in på presentkortstorget (ex Åhléns) sedan. Extrainkomst för studenter!

► Ljusslingor! köp dom. ha överallt i hemmet nu när det är höst!!! SÅ underskattat.

► Att göra egna müsli/nötter/bär/choklad-bars, knäppt tips men äter en sådan nu och kan bara tänka på hur gott det blir.

► Lady Dahmers och Apansattigranens medverkan i Malou efter tio ang kroppspositivitet och fetthat. Kolla här! Superviktigt och bra. 

► ”Julia och nattpappan” på SVT Öppet Arkiv

► Bli lärare! Om man inte vill hoppa på en lärarutbildning såhär på direkten, anmäl er till att bli lärarvikarie och känn efter. Att vara lärare är ett roligt, kreativt och utmanande arbete som ger en så himla mycket! Barn och ungdomar är helt fantastiska och alla borde lyssna på och lära sig lite mer av dem.

► Kjøp sjokolade midt i uka og spis den uten anger.

► Modern findings. Briljant tumblr som alltid lyckas inspirera

► Mitt tips är hemmagjort torrschampoo!! Bästa grejen när en inte tvättat håret på länge och ens vanliga flaska tog slut för lite för länge sen. Jag blandar potatismjöl eller maizena med kakao tills det passar min (bruna) hårfärg någorlunda, sen häller jag upp det i en kryddburk. Sen är det bara att strössla i hårbotten och massera in vid behov!! Plus i kanten är att håret doftar kakao efter.

► (lite till mig själv också) Skit i vad andra tycker. Gör det du mår bra av och tycker om. Kram!

► Äta croissanter med ost och smör, åka till Berlin ofta och lyssna på Do Your Thing av Moondog

♡♡♡

Del 1 av era tips hittar ni här och för den som inte fått nog finns resten/samtliga i kommentarsfältet här

0

3 kommentarer

  1. Palla att jag blivit en sån person som får fjärilar i magen varje gång jag ser att du uppdaterat pga att det kanske kanske kanske betyder bebis. Haha suck ;)

    atilio.metromode.se

  2. Sa fint med tipsinlägg! Ifall det kommer upp fler sa vill jag ocksa tipsa om nagot fint: Matstafett!

    Sara skrev ett inlägg om det och jag tyckte det lät sa himla mysigt: http://sara.metromode.se/2015/09/17/matstafetten/

    Hitta nagra vänner som bor i samma stad som gillar att laga & äta mat, bestäm en dag och sa far var och en sta för en del av kvällen: förrätt hos ena kompisen, huvudrätt hos en annan, dessert hos en tredje osv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *