Arvid

Mattias morfar är något utöver det vanliga. Han har varit pensionär lika länge som jag har funnits och berättar historier från 30talet med detaljer klara som om det hände förra veckan. Han kör utan problem 30 mil på en dag och när han kommit hem kör han gärna 10 till för att få träffa oss en stund innan dagen är slut. Han har facebook och likear sina barnbarns statusuppdateringar och mina som handlar om skåne.

I torsdags fyllde han 89 år och på fotot har han just upptäckt en bild, på sin iphone, som hans son postat på hans facebookwall. Han gillar att lära sig nya saker och berättar om hur han visade en dam på pensionärsuniversitetet hur man kunde få fram vems som helst födelsedag med appen birthdays. Hon blev imponerad.

Vi hann även prata om perspektivjusteringar, som de just gått igenom på hans bildbehandlingskurs i photoshop och han förklarade att man verkligen måste koncentrera sig för att hänga med. Sen blev vi avbrutna då någon behövde låna hans iphoneladdare.
Det är fint.
0

7 kommentarer

  1. Gud vad fantastiskt! Måste erkänna att min käre farmor också hänger med rätt bra på just Facebook, och brukar på sin engelska med bruten tysk dialekt (hon utvandrade från Tyskland till USA på 60-talet) påminna om att ”you have to teach me more about Facebook”. Det är ganska gött tycker jag när de äldre vill hänga med i de nya generationernas påhitt :) Fin blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *