1,2,3,4,5,6 klart

GÖT OM EN MATTADu behöver: En slätvävd matta, färg (jag använde matt väggfärg), grön maskeringstejp och en pensel
♦ 1. Först tejpade jag runt hela mattan för att inte få färg ända ut och istället en fin kant. Sen delade jag upp mattan i 6 lika stora delar. Eftersom tejpens bredd gör att jag inte kan tejpa allt på samma gång börjar jag med att få rätt mått på tre av de sex delarna. Sedan delar jag längden på mattan i lagom många delar för att mönstret ska bli fint och samtidigt gå jämnt ut. De markeringarna gör jag på tejpen med en penna.
♦ 2. Jag förskjuter markeringarna och tejpar från första markeringen över till andra och tänker på att tejpa på rätt sida om varje streck så att det jag målar är det som hela tiden har rätt mått. Sen börjar jag stryka på färgen.
♦ 3. När de tre första raderna är klara är det bara att vänta. Och jag behåller tejpen runt mattan på de sidor som inte är klara än
♦ 4. Jag tycker att det är mycket viktigare att mönstret går ihop fint än att alla rutor är exakt lika stora, eftersom det är det man lägger märke till tydligast. Därför tejpar jag utifrån de tre första raderna ny tejp mellan varje spets på rutorna för att mötena ska bli perfekta.
♦ 5. På sista raden använder jag markeringarna på kanten som i steg 2. Sen är det bara att stryka på färg och ta bort tejpen.
♦ 6. Klart!
0

11 kommentarer

  1. Tack för beskrivningen, undrade allt hur du gick tillväga :)

    Men hänger inte riktigt med ändå, fick/köpte du inte ens sån här matta på ikea eller var det så att den var slut så du fick göra dig en egen?

    1. Mattan jag köpte på ikea var den vita basen (249kr!) som upplagt att prova sig fram. Men jag har sett att det finns liknande på tex ellos om man vill göra en egen :)

  2. en gång på högstadiet fick jag höra att jag var pysslig och tog det som världens bästa komplimang, för det är det ju. så här kommer världens bästa komplimang till dig: herregud, du är den pyssligaste jag vet.

  3. Vilken fin matta. Och här kommer den kanske konstigaste frågan, men: kan du inte berätta hur du gjorde själva skissen också? Den är så snygg, och den matta svarta bakgrunden är fantastisk tycker jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *