konsten att måla med barn

Hej! Idag har jag och Mattias varit ensamma över dagen när barnen har hängt med farmor och farfar. Vi började med hotellfrukost inne i stan innan vi åkte hem för att röja. Vi håller ju på med någon slags total utrensning och det tar en evighet. Dock väldigt tillfredsställande! Men det var inte alls det jag tänkte prata om så låt mig återgå till mitt och Britas gemensamma intresse: Att måla med pensel. Jag älskar att måla och jag älskar att hon älskar att måla! Det är bland det mysigaste jag vet att smyga ner i källaren tillsammans och måla en stund innan det är dags att sova. Dessutom har hon precis knäckt koden och vill aldrig sluta <3 Därför kommer här 4 tips som gör det enklare/roligare att måla. Några självklara och kanske någon ny?

♢ Prio ett: se till att barnet slutar stoppa färg i munnen. Allt blir så mycket roligare när den fasen är förbi. Vi har låtit Brita och Bodil börja med ekologisk fingerfärg eftersom det är skönt att veta att den inte innehåller något skumt. Dessutom smakar den så sjukt (!) illa att de vänjer sig av med att stoppa i munnen på köpet.

♢ Se till att ha bra penslar. Dem som är lätta att sprida färgen med och inte för långa eller grova borst. Ikeas är fantastiska. Också bra att ha många så man slipper springa och tvätta hela tiden.

♢ Brita får såklart välja vilka färger hon vill men vi har en regel att hon får bara ta 3 i taget. Dels för att hon tycker det är lika roligt att hälla upp färg som att måla. Men också för att hon lätt blandar ihop färgerna till en mörk sörja om det blir för många. Tar man några i taget är det större chans att det blir fler färger på pappret och färg är ju roligare än brunt. När tallriken är tom väljer hon snabbt 3 nya och trycker ut.

♢ Använd en målarduk. Vi har en vaxduk som vi lägger under och på den får det hamna hur mycket färg som helst. När man har målat färdigt är det bara att rulla ihop: Enkelt, snabbt och minimalt att städa efteråt.

Behöver fler väggar för alla dessa konstverk!!!

50
Publicerat den
Kategoriserat som tips

13 kommentarer

    1. vi kör med random akrylfärg. brita får ju lite på sig, vilket inte känns hundra, men det får ju jag också ibland. bodil kör fortfarande på fingerfärgen som smakar illa :) det funkar bra!

      finns så mycket att välja på och vi blandar billiga och lite finare. ofta går det ju åt lite mer när dom häller upp, hehe.

  1. Så fint och bra tips! Är OTROLIGT peppad på att börja måla med Edda! Och så sjukt fina konstverk! Tänker att samtliga vore fina att ha på väggen eller att göra bakgrundsbilder till telefon/dator av!

  2. Önskar att min son gillade att måla, som jag gjorde när jag var liten. Men han ser inte poängen alls. Ja ja, han gillar i alla fall att bygga…. :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *