svarvade ben till dig!

hejregina.elledecoration.se pretty pegs 2

Nu tänkte jag att vi skulle ha en liten tävling! Jag har nämligen fått äran att tävla ut fyra stycken ben från PrettyPegs ☼ PrettyPegs är ju företaget som gör ben till möbler från Ikea (som vi tex har på vår säng och soffa) men för ett tag sedan lanserade de även sin kollektion för bordsben! Bordsbenen levereras med fästen som går att skruva på nästan vad som helst = massvis av möjligheter!!

hejregina.elledecoration.se prettypegs ben

Sen är de gjorda i de finaste formerna och färger. Jag använde 4 Siri-ben för att göra en upphöjd byrå. Jag skruvade fast dem på ett skåp från 70-talet som jag köpte på blocket för 100 kr. Sen målade jag det grågrönt med golvfärg som jag hade över sen vi målade i sovrummet. (fäst alltid höga möbler i väggen!)

✎ För att delta i tävlingen: Kommentera på det här inlägget. Skriv vilka ben du skulle vilja vinna och ett förslag på vad du skulle kunna använda dem till. Glöm inte att lämna en fungerande mailadress så vi kan kontakta dig

✎✎ För att delta i tävlingen med dubbel vinstchans: + dela på Facebook (enkelt med hjälp av den lilla knappen nedanför inlägget) Skriv också med vilket alternativ (✎ eller ✎✎) du valt att delta med

CX_0k3 on Make A Gif, Animated Gifs

(gif) Nu ska vi bara bestämma oss hur vi ska möblera in det här lilla tillskottet i vårt hem ♡ Lycka till med tävlingen!

Tävlingen avslutas den 11/11 kl 23:59. Därefter drar Prettypegs en vinnare som de kontaktar via mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

0

54 kommentarer

 1. Åh jag skulle typ dö för ett par svarta Siri-bordsben!! Har precis blivit oihop och osambo och alla möbler jag har nu känns inte riktigt som mina längre. Med köksbordet som centerpiece i min lilla lägenhet så skulle det vara så fint med ett nytt och eget.

 2. Åh! Siri-benen skulle bli ett perfekt köksbord i mina föräldrars stuga med hjälp av en skiva eller några bräder eller varför inte en gammal dörr. De har haft förbenat (göteborgare!) svårt att hitta ett bord. Bra julklapp!

 3. Alltså, vilken bra och fin blogg du har!

  Jag vill inte tävla. Jag vill bara säga att jag får sån inspiration och pepp av din blogg.
  Flyttar in i ny lägenhet i början av januari och vill att den ska bli bäst/finast ever. Och kommer hit för bra tankar och tips!

  Tack och hurra för dig!

 4. Hej,

  Jag skulle valt Alfred bordsben. Färg: Ja, det är svårt att välja… Kanske gula… kanske svarta?

  Jag skulle göra mig ett högt, litet, nätt sidebord och dekorera med fina saker och en vacker blomma som hänger nästan ända ner till golvet…

  Jag har inte Facebook och tävlar därför ’en’ gång…

  Kram
  -Hedda

 5. Hej!
  Jag skulle vilja ha ett par ”Carl bord”, i blått till mitt lilla hemmasnickrade matsalsbord. Bordet är egentligen ett gammalt skrivbord från IKEA som jag med kärlek och tålamod klätt in i gammalt virke från ett antal lastpallar jag fick av en kompis. Det tog flera dagar att bända loss alla brädor och att snickra ihop alla bitar, grannarna måste ha undrat över vad som försiggick där inne i min lilla etta. Är sjukt stolt att jag faktiskt klarade av att få ihop det helt själv. Älskar att vardagsrumssnickra och att försöka återvinna det som går. Har länge letat efter ett par ben till den nya träskivan och de här hade passat perfekt!! Detta skulle ge min fina skiva de ben den förtjänar. Idag sitter där ett par vita aluminium ben som är aldeless för skrivbordsiga för min smak.
  Tack för en fin och inspirerande blogg!!
  / Amanda

 6. Superfina. Vill i sa fall vinna benen Estelle med mörkbrun farg langst ner. Passar jattebra pa ett sidobord i mitt vardagsrum.Kram

 7. Tävlingen kanske bara gäller bordsben, men annars skulle jag gärna vilja vinna benen Estelle North i färgen Akka. De skulle verkligen passa perfekt till mina gröna IKEA-soffor som jag tänkt inreda min nyköpta lägenhet med!
  (tävlar endast med alternativ 1)

 8. Ett par duvblå carl bordsben och en gammal patinerad träplanka skulle passa perfekt som ett sjysst avlastningsbord i vår hall!

 9. Ett par svarta Siri-ben skulle jag bli mycket glad för! Jag har ett skåp som jag ärvt av min farmor som de skulle passa jättefint med.
  Vänliga hälsningar, Anna G

 10. ✎✎
  Åh jag har länge suktat efter teakvarianten av Estelle-benen! Dom skulle piffa upp vår grå Karlstadsoffa något enormt och passar perfekt till alla våra loppade teakmöbler och vår vintage-inredningsstil. Flera av möblerna vi har är prydda med mässingsfötter och att vinna dessa matchande från Pretty Pegs skulle helt enkelt vara för bra för att va sant! ♥

 11. Jag har så himla mycket vitt hemma och diverse teakmöbler fyndat på loppis. Det som verkligen saknas är lite färg, så skulle gå mot mina vanliga tendenser och välja Alfred i Saffron Yellow (Man älskar ju saffran liksom, så varför inte?). Tänker att benen skulle passa utmärkt till ett avlastningsbord (obs. saffransfärgat för hela slanten) för att ta blicken från sambons ungkarlsfåtölj som av någon anledning fick följa med i samboskapet. Hej hopp! Hälsa pegs att de gärna får låta dig tävla ut säng/soffben. Mer färg åt folket! osv.

 12. hej!

  jag har svårigheter med att finna ett soffbord som passar vår smak
  och stilen på resten av vardagsrummets väggar och tak.
  i dagsläget står vid soffan inte alls något bord
  och när min sambo ställer kaffekoppen i luften känner han sig en smula bortgjord…
  så det verkar inte bättre än att vi får försöka tillverka vårt eget!
  medan jakten på den perfekta bordsskivan är det stora steget
  skulle det vara en härlig och inspirerande start att vinna fyra perfekta ben
  som orkar bära upp en skiva i glas – eller varför inte sten!
  Estelle Bord skulle passa fint med resten av rummet
  jag tävlar med inställningen: friskt vågat – hälften vunnet!

  Bordstillverkare, Frk. Magnusson, Linköping.

  josephine.magnusson@gmail.com

 13. Åh vad fantastiskt fina, jag gick just och funderade på hur jag ska sätta guldkant på mitt nya sovrum! Jag skulle älska att få piffa upp min säng med Estelle sängben, mörkbruna med mässingtå. (delade alt 2).

 14. Jag skulle verkligen behöva liva upp mitt lilla sovrum och den ledsna sängen med Astrid ben i den där korallfärgen.

 15. Jag skulle jättegärna piffa upp min tråkiga Ikea-soffa med ”estelle” i brunt och guld.
  Det skulle verkligen lyfta mitt vardagsrum! Soffan skulle passa alla andra möbler jag har i vardagsrummet. Jag delade alt. 2.
  Malin.mauritz@gmail.com

 16. Wow, vilken nyhet!!!
  Jag har ett projekt där 4 st Alfred gul eller Siri svart skulle passa perfekt. Jag återbrukar det mesta i mitt hem, och efter en lättare renovering av vårt kök så har jag två väggskåp med glasdörrar över från rivningen som tillsammans med de perfekta benen ska bli ett vitrinskåp på ben. Skåpen ska spraymålas i någon passande färg. Jag har delat på Facebook för största möjliga vinstchans :)

 17. Hej! Jag skulle vilja vinna de svarta benen som du har använt till byrån på bilden. Jag har precis dekorerat en bordsskiva med stickers så det ser ut som marockanskt kakel. Det skulle vara himla snyggt med dessa svarvade ben till!

 18. Min lilla himmelsblåa byrå har inga ben, det skulle jag vilja ge den i 10-årspresent. Otto vit skulle passa tror jag.

 19. Hej! Vår soffa skulle känna sig uppskattad om den fick nya skor! Estelle i teak skulle passa som tassar och liva upp en lite vintertrött studentlägenhet! Tack för en fin blogg!

 20. Siri-ben jag välja vill, skulle på en målad planka passa till! Ett smalt bord längs väggen det skulle vara, platt-tv:n jag där skulle förvara.

 21. Jag och min livskamrat kämpar för att få ihop livspusslet med att bo på olika orter då den ena studerar och den andra precis fått ett riktigt jobb. Nu lever vi trångt i en etta med drömmar om ett hem som känns som oss trots att ekonomin inte tillåter det riktigt än.
  Om vi hade vunnit ett par vackra svarta ben av modellen Siri hade vi blivit himla glada, för då hade vi kunnat byta ben på vårt köksbord och få ett bord som hade känts som nytt trots att det har varit med oss ett bra tag nu!
  Har både kommenterat och delat på FB!

 22. Tidigare i år, på min trettonårsdag, råkade jag välta min moders teak-byrå som hon hade spenderat några årslöner på, skicket på den nu är cirka soptipp. Nu har min fader och jag hittat en nästan identisk möbel som hon ska få i födelsedagspresent i mars nästa år, problemet är att benen på byrån är så otroligt fula och ser inte alls likadana som på den gamla. Nu när jag såg bilden på hur du hade använt siri-benen så ser jag hur bra de skulle passa på mammas nya byrå. Den nya som hon ska få är brun men skulle passa så himla fint med svarta siri-ben.

  Tack på förhand! <3

 23. Jag är med såklart :).
  Dessa ben: http://www.prettypegs.com/sv/home/61-carl-tall.html hade passar utmärkt till en sidobordsskiva i marmor som jag ärvt från farmor. Just nu står det bara i förrådet och det är tråkigt, marmor är alltid snyggt och är alltid rätt i tiden! Hade skruvat på Carl-benen och ställt bordet bredvid min sammetsröda fåtölj som även den är arvegods från farmor.

 24. Är mer än gärna med. Min sambo har en fin stor rund ekskiva efter sin mormor som behöver en omgång med slipmaskinen samt nya ben då det tidigare var ett soffbord. Otto ben i svart skulle vara jättefina till och ge bordet karaktär. Härligt när möbler kan få nytt liv och kanske bli en favorit som kan ärvas av någon av våra söner en dag. Delar såklart på fb.

 25. Hej!
  Jag deltar med dubbel vinstchans. Delat på Facebook, Malin Svensk Björck.

  Skulle vilja ha benen Siri. Har fått gamla golvbrädor från svärföräldrarna och tänkte göra en skiva av dom. Planen är att det ska bli ett skrivbord till mig där jag kan sitta och pyssla :)
  Gillar att kombinera gammalt och nytt och speciellt när det gamla är nåt som kommer från släkten. Tror det skulle bli ett snyggt skrivbord som inte behöver skämmas för sig att visas upp.
  Ha en härlig helg!
  Mvh Malin Svensk Björck
  gizmobus@hotmail.com

 26. Jag och min pojkvän flyttade för ett par månader sen till Frankfurt då han fick ett jobberbjudande här, och sedan en månad tillbaka har vi bott i vår alldeles egna lägenhet. Vår alldeles egna tomma lägenhet. Turligt nog för oss så funkar den tyska kulturen så att när man tröttnar på en möbel ställer man den utanför sitt hus, för att sedan någon annan ska kunna ta den hem. Detta har resulterat i att vi regelbundet plockar med oss ett nytt tillskott till hemmet som vi sedan renoverar. Så istället för att lägga pengar på dyra möbler, lägger vi dem på färg och penslar, rustar upp möblerna och gör dem fina så att de ska passa in i vår tvåa.
  Vårt senaste fynd är en stor träskiva med rottingdetaljer som vi tror varit en del av en dörr innan den hamnade på gatan, och den ska vi bygga ett matbord av. Vi har kommit över en glasskiva som ska tas till glasmästaren för att bli en stabilare bordsskiva, men vi har ännu inga ben. Och vad skulle då passa bättre än ett par Estelleben i färgen Walnut?

  ✎✎ –> jag har deltagit i tävlingen med dubbel vinstchans.

 27. Hej, jag hade gärna vela ha otto table benen för att använda till ett mosaikbord som jag tänkte ha i min nya studentlägenhet, då jag anser att det hade varit roligt med någonting annorlunda trots att jag lever på en studentbudget.

 28. I augusti flyttade jag hemifrån och till min första egna lägenhet, men iom att jag har ganska lite att leva på varje månad har lägenheten fått komma lite i andra hand. Jag tycker det är så himla synd – jag har massor av idéer och vill verkligen få det mysigt, men helt enkelt för lite pengar och för lite tid. Hur som helst har jag fått en gammal IKEA-soffa gratis, och de har senaste veckorna gått och tänkt på att jag måste fråga här på din blogg vad den här sidan med nya ben heter. Soffan är sliten och har blivit lite illa behandlad av sina tidigare ägare – tex har de sågat av benen i olika höjd, för att passa ett ojömnt golv. Jag tror däremot soffan skulle bli superfin om jag hade möjlighet att piffa till den lite.
  Drömmen vore möbelbenen Estelle, i ljust brunt trä och mässing. Det skulle verkligen ge mig lite pepp att ta tag i lägenheten och fixa så fint som jag drömmer om!

 29. Vi bor litet med allt i ett rum. Med Prettypegs-ben hade sängen känts mer som en soffa och som en del i möblemanget. Jag hade valt ett par gula Hillevi som hade passat perfekt till vårt ljusgrå trägolv!

 30. Hej. Som förstagångsmor har man inte koll på allt. Jag har tex inte tänkt på att vardagsrumsbordets ben (triangelformade i stål) är som en stor råttfälla för min krypande sons små fingrar. Önskar gärna byta ut befintliga bordsben mot Carl Table, barnsäkra och snygga.

 31. Hej Regina,

  Jag har sneglat på Prettypegs så många gånger nu och med den nya kollektionen bordsben så går det knappt att motstå. Jag flyttar snart till min första egna lägenhet efter ha bott i andra hand i en liten etta fram tills nu. Det jag saknat allra mest är att jag inte haft plats för ett matbord. För mig är kvalité att få sitta runt ett bord med vänner och familj och äta en god middag.

  Som student är det dock tufft att få ihop det ibland, och speciellt nu när det ska till så mycket på samma gång.

  Jag skulle verkligen vilja sätta Estelles vita bordsben på en stilren vit bordskiva. /Caroline

  ✎✎ –> jag har deltagit i tävlingen med dubbel vinstchans.

 32. Åh låt benen vid namn Estella i färgen mint, få pimpa upp min högblanka tv bänk!

  Hoppas hoppas så att jag dessa får så jag ska kunna bygga! :)

 33. Vår lilla familj har precis flyttat till ny lägenhet och älskade sambon fick i uppdrag att snickra ihop ett riktigt snyggt matsalsbord med underbart vackert trä, nu är det bara ett par snygga Siri-ben som saknas för att bordet ska bli fulländat! Håller hårt i tummarna att vi ska få välkomna dessa ben hem till oss :)

  Jag har både kommenterat och delat på Facebook!

  Mvh
  Jenny

 34. Hello Regina,

  Me and my girlfriend are moving soon. And as a gift for here I would like to suprise here with a dinnertable with Estelles black tablelegs.

 35. Hejsan
  Tänk er att få byta ut de tråkiga ikea, sängsbenen i ekfärg till de härligt dekorativa Estelle North. Sicket lyft för hela sängen!
  Håller tummar och tår för detta!

  /Natalia Bagger

  Mail adress: baggernatalia@gmail.com

 36. Estelle Table valnöt skulle lyfta mitt gamla köksbord till nya höjder. Bordet är från Ikea inköpt någon gång på 1980-talet och längtar efter att bli uppdaterad till 2000-talet. Har funderat på att införskaffa ett nytt bord, men det här är en bra mycket bättre idé som naturen bockar och niger för.
  Har inte fb, så det blir endast alt 1 som jag tävlar med.

 37. Otto bordsben i svart skulle vara som en fin överraskning på ett helt vanligt bord. Lite som att ha en färgglad regnjacka i svenska höstmörkret.

 38. Fantastisk tävling eftersom jag i hemvändarflytten till Halmstad, på inrådan från ”visa” föräldrar, fick spara in på sängben från Prettypegs till ”förmån” för ett par inte alls omtyckta från Ikea – som jag redan skruvat av. Önskar mig fortfarande de svarta Estelle, som hade matchat mitt metallictema i övrigt. … Får dessvärre stå över ”dubbel vinstchans”, då jag inte har Facebook, men brukar tipsa om Prettypegs när helst jag får chansen IRL!

 39. Wow, precis vad vi behöver! Har ett bord som är sååå tråkigt, och som jag funderat på att omlokalisera till soptippen. Men med ett set nya ben (Siri bordsben) från PrettyPegs, så skulle det bli ett helt nytt bord! Jag har delat tävlingen på facebook! (med dela-knappen). =) Mvh Sophie Michelle Persson sophie_persson@yahoo.com

 40. Efter att mitt nattygsbord gjort av en resväska just blivit klart (http://mitthemarminborgnaturligtvis.blogspot.se/2014/06/nattygsbord.html) så är jag nu på jakt efter ett bord till hallen för småprylar som nycklar, reflexer, headset och andra småsaker som gärna samlas i just hallen. Jag har nog mina planer på hur det ska gå till att få den perfekta möbeln.

  Jag tar ett par, dvs två, inte fyra, svarta Otto-ben för matbord, tre CD-ställ från Ikea – ni vet de där som är som en liten minibyrå med två lådor – sedan snickrar jag ihop en låda som håller ihop CD-ställen, så här ungefär fast bara med sex lådor: http://www.pinterest.com/pin/509891989032979434/

  Sedan målar jag rubbet svart och sätter dit knoppar i olika färger, t ex de här som finns i olika glada färger http://www.systerlycklig.se/knoppar-krokar/knopp-gul-rosa#.VGJpmvmG_kI

  Slutligen skruvar jag fast benen under lådan och fäster även lådan i väggen eftersom det bara är två ben. Voila! Den hade fått perfekt höjd så att man haft alla småsaker lätt-tillgängliga och dessutom snygga ben.

  Sedan börjar loppisjakten på en oval spegelram som jag kan måla svart och hänga ovanför min perfekta hallbyrå! Eftersom väggen i hallen är knallgul hade det svarta passat fint till.

 41. Hej Agnes och Pretty Pegs,

  Jag heter Aida och precis som du så älskar jag pyssel, DIY och hemmaprojekt. Jag är inte rädd att ta mig vatten över huvudet, ibland blir det bra, ibland blir det åt skogen. Mitt senaste projekt gick lite åt skogen, jag hade köpt en fin möbel av ädelträ på blocket som luktade pest och pina (blandning av källare, rök och ingrodd smuts) men jag tänkte att jag kunde få bort det med sandpapper och såpa. Sandpappret hjälpte ingenting eftersom lacken var så stark och såpan förvärrade bara doften. Behövde ett avbrott från projektet och hittad den här tävlingen. Jag brukar generellt ha lite svårt för IKEA men Pretty Pegs skapar en känsla som gör att IKEA möbel känns mer unik. Just nu är vi stort behov av förvaring och jag har länge velat köpa ett IVAR skåp från IKEA, måla den i en spännande kulör och kanske skapa något häftigt mönster med hjälp av tejp. Enda problemet är att IVAR kräver att man hänger upp möbeln och vi vill inte riktigt göra några hål på väggen. Pretty Pegs löser ju det problemet och gör möbeln dessutom dubbelt så snygg. I mitt huvud så ser jag benen Estelle i den mintgröna färgen :)

  ✎✎ (Jag har delat på Facebook och deltar alltså med dubbel vinstchans)

  aida.hakimi@hotmail.com

 42. hej,

  I would love to have 4 Carl-sängben in light wood. My really random bed would get a nice vintageish look that would fit with the rest of my furniture :-) choose me!

  i also shared it on fb ✎✎

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *