Finare mappar i mac

Här kommer ett tips för att göra ditt skrivbord lite personligare. Just nu ser mitt skrivbord ut såhär med en fin bild som jag hittade hos Lisa. Mina mappar är snöflingor, fast på sommaren ser jag dem som små spetsdukar. Att ändra sina mappar är inte så krångligt som man kan tro. 
Först behöver du hitta en bild som du vill ha och göra om den till en png. Den behöver inte vara i någon speciell storlek. Du kan hitta en bild på internet, göra en själv, använda dig av ett foto mm. Sen exporterar du bilden från photoshop eller illustrator till en png. Jag brukar använda mig av illustrator. 
När du har sparat bilden som en png går du till iConvert. Där trycker du på browse och letar upp din fil och klickar sedan på convert. När bilden är konverterad syns din symbol i flera olika storlekar, då är det som det ska. Då går du istället till din mapp som du vill ändra symbol på. Du högerklickar och väljer ”get info” eller motsvarande om du har svensk meny, och får då upp en informationsruta om hur stor mappen är, när den senast användes osv. Gå tillbaka till iConvert och gör internetfönstret mindre så att du kan se mappens inforuta samtidigt. 
Eftersom mappens logga kommer vara liten räcker det gott och väl med iconen som är 256×256. Då tar du helt enkelt tag i din icon (storlek 256) med musen och drar den till mappens inforuta och släpper den på den nuvarande loggan för mappen, den blåa. Vänta 3 sekunder och sen är det klart! 
0

9 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *