hemma/framme/tillbaka

Nu är vi hemma i huset igen. Vilken himla sommar! Vi hade inte så mycket planer inför och pratade om att det skulle bli en Malmösommar. Istället har vi varit överallt. En sommar i kontrast till den förra. Då hade vi en nyfödd bäbis och i samma veva hade vi just insett att Mattias var utbränd. Så det var skakigt på flera sätt. Vi ställde in alla planer och träffade i stort sett ingen på hela sommaren. Tog en sak i taget och ägnade all energi åt det mest nödvändiga. Och att effektivisera inför hösten, eftersom jag skulle fortsätta spela in. Allt ifrån att skala ner garderoberna, för att inte ha så mycket tvätt igång, till att gå runt på få och enkla maträtter. Det tog två veckor av konstanta påminnelser innan vi slutade prata om ”sen när vi har flyttat den där busken i trädgården”, ”tycker inte du den här väggen borde vara mörkare?”, ”tänk om vi skulle ha en dörr här”, ”jag tycker att köksskåpen ska gå hela vägen upp till taket” . Det är farligt det där. Och svårt att hålla sig ifrån. Det är också intressant var man hamnar när man tar bort alla krav. På något sätt minns jag ändå förra sommaren som ganska fin. Med en nöjdhet och ett lugn som inte finns på samma sätt när att-göra-listan är en kilometer lång.

Men tillbaka till i år! Det märks att barnen blivit större under de här månaderna nu när vi är tillbaka i huset igen. Rutiner har ändrats och det finns nya saker att ta hänsyn till. Som att Bodil numera kan ta sig upp på soffbordet till exempel. Det är fint. Att det inte är statiskt. Jag gillar att det ändras. Och att man får hänga med.

Andra relevanta och orelevanta saker:
☼ Vi älskar nu mera att tälta!
☼ Barnen sov till 8 på morgnarna!!!
Stolarna fick mvg ↑
☼ Och det var 27 grader i vattnet vid Böda. 27!
☼ Brita har simpuffbränna
☼ Och det första hon ville göra när vi kom hem var att åka skateboard
☼ Gillar henne
☼ Bodil nyps svinhårt och plockar fram allt vi äger
☼ Gillar henne med
☼ Jag har ställt upp vårt nya matbord, utan att skura golvet innan
☼ Brita och Bodil har flyttat till eget rum!
☼ Jag har offrat min hövding på att hoppa av cykeln och plocka upp ett kvitto
☼ Som Brita kastade ut ur lådcykeln
☼ Kvittot var på totalt 49:-
☼ Det kändes som att få ett slag i huvudet när den fällde ut
☼ Känner mig ändå trygg att den fungerade?
☼ Vi har bestämt vilken ytterdörr vi ska byta till. Nu ska vi bara välja kulör
☼ Det kanske tar ett halvår
☼ Ingen som vet
☼ Jag har börjat gilla jordnötssmör
☼ Det tog 30 år
☼ Mitt favoritnagellack får en äcklig färg av solen
☼ Om 6 dagar börjar jag jobba
☼ Nu ska jag hänga tvätt
☼ Den är färgglad så det är ok

29

19 kommentarer

 1. Så jefla inspirerande. Ska lätt ut i skogen med Algot och Anton nästa sommar (eller höst om det är varmt!?). Och det där med krav, so true. Det blir vår utmaning i höst, att släppa dem. Tack för du delar med dig!!! KRAM

  p.s inget krav men finns det tid för fika / lunch / whatever i vardagen så ses jag gärna! :)

 2. I all välmening vill jag bara berätta att Hövding inte är testad för lådcykel, bara standardcykel, så det är ingen garanti att den fungerar som den ska med lådcykel.

  1. i know, pratade med kundtjänsten men hade ingen aning innan. tack för info ändå. köpte den tillsammans med cykeln på cargobike så hade ingen tanke på att den inte var tänkt för det eftersom lådcyklar är deras grej. tycker det är lite konstigt att dom säljer dom där faktiskt..? kram!

   1. Sant, Cargobike borde verkligen ha koll på det. Tur i oturen att du fick veta det så här, och inte genom att den inte löste ut.

  1. Long time no see, men så fint att läsa om dig och familjen och hemmet och livet! Fet igenkänning på lära-sig-klättra-på-bordet dock, jag försöker försvara min ettårings beteende med att marmorbordet är det enda svala i lägenheten.. grabben lyssnar ju NOLL på order nej.
   Men, det låter ju som att ni har det fint iaf!! Hoppas så.
   Kram!
   /Stina-som-du-inte-sett-sen-Chalmers!

 3. Jag älskar att läsa dig! Eller om er, så fint. Tack också för omnämnande av en älsklings utmattning, det är bra – det avdramatiserar och normaliserar ett tillstånd många tampas med. Oavsett om det är inuti en själv eller hos en nära. Som hos ens man. Tack!

 4. Jag har inte läst en enda rad på hela semestern och njuter av det här inlägget. Du regerar. Och mina två marsvin.

 5. Om du skulle orka och hinna dela, är jag supernyfiken på era få och enklar recept att köra på repeat.
  Att lösa maten enklare är det ständiga ”ny termin” -projektet i min egna familj.

  Fint och kul att läsa dina inlägg!

 6. vi har en tvååring och funderar i detta nu på att hyra bil och tält i sommar för att testa lite. Kan du inte ge dina bästa tips? Hur mycket grejer behöver man egentligen? Jag tänker lampor, bestick, porslin, luftmadrass? bord? sovsäckar? Hur gör man med maten? hur håller man den kall? bodde ni på campingar eller ute i naturen? hade ni stormkök? Alltså vi är sååå nybörjare på det här och vet liksom inte riktigt i vilken ände vi ska börja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *