utflykter, grönt garagetak och syskon på en studsmatta

Hej, vad fort allt går. Jag tycker Mars och April kröp fram och Maj bara försvann. Nästa vecka har Mattias sin sista vecka i skolan (!?!) Jag jobbar Juni ut och sen ska vi bara ta det lugn tillsammans. Det är i alla fall planen. Men innan Juli är det så mycket vi vill hinna! Och det går framåt sakta men säkert. Förutom att fixa hemma åker vi på utflykter. Liksom värmer upp inför hemmasommaren så vi blir proffs på det vi har runt oss

Och vi har börjat hänga på stranden! I badkläder om det är varmt och med picknickkorg om det känns kyligare. För två veckor sen var det så varmt att det kändes som juli ↑ ! Vår standardgrej för somrarna är att ta med oss kvällsmat och åka dit vid 5. Så springs det och plaskas och äts och somnas i bilen hem = 5/5!

Sen har vårt garagetak blivit grönt! Så spännande! Det läggs på plats som stora (sladdriga) plattor som är 100×120 cm. Varje platta innehåller typ 15 olika sorters växter och de som trivs bäst tar över. Så det är lite som ett lotteri hur det kommer se ut. Och (hyfsat) smidigt att lägga på plats också. Allt som behövs mellan papp och växter är mattan ni ser på bilden, som håller kvar vatten så växterna trivs. Sen var plattorna typ dubbelt så tunga än vi räknat med eftersom allt var nyvattnat, så det hade nog varit optimalt att vara 3 pers eller iaf två ogravida. Men ändå: ☑ !

Kvar på garage nu:
Stryka fasaden en gång till
Måla dörrarna
Rätta till marken i och lägga ut grus (ej prio innan bäbis)

Övrigt:
3 gånger = tradition = Brita och Bodil på studsmattan när Bodil fyller 1, 2 och 3!
Har ett sånt sjukt sybehov just nu! Skyller på Josefine, Julia och Maja
Allt luktar syrén
Var på Glukosbelasningen imorse, det smakar verkligen hemskt
Jag har beställt de sista glasen till växthuset! (alla specialbitar med vinklar och udda mått)
Imorn ska barnen få rida!
Vi har planterat solrosor i hela odlingsbädden i växthuset. Hoppas det blir helt fullt!
I onsdags skickade vi iväg ett roligt jobb för ÖN ☑ !
+ Fick mail om att den här sidan nu ligger ute inför Southern Sweden Design Days i september
Nu ska äta glass
Kram!

53

3 kommentarer

  1. Så utrolig like barna dine er – gøy at man nesten ikke kan se hvem som er eldst heller. Masse lykke til med innspurten på graviditeten!

  2. Hallå! Har undrat så himla länge nu vad Mattias pluggade i Gbg när ni träffades och bodde på samma studentboende? Har liksom läst bloggen sedan jag-vet-inte-när men innan ni hade barn (kanske när Sandra länkade första gången) och denna fråga har susat genom huvudet någon gång för att sedan komma tillbaka. OBS! Jag är ingen läskig stalker och respekterar såklart om han vill figurera så lite som möjligt på bloggen! Är bara nyfiken så som man kan vara på annars tillvaro!

  3. Vad fint med sedumtak! Får man se fler bilder? Vi är i planeringen av ett attefallshus med svart fasad och sedumtak och hade varit kul att höra och se lite mer av ert projekt. Vart köpte ni sedumtaket ifrån? Har ni lagt papptaket själva också?
    Hälsningar Cecilia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *