bästa maten

vegetarisk lasange hejregina

Februarisjukan tog mig så sen sist har jag endast svettats och sovit ☂ Finns ju inget deppigare än att att vara sjuk under den deppigaste tiden på året men nu får det vara nog. Så här kommer istället receptet på min favoritmat som också är superenkel! Det hela går ut på att man värmer två olika blandningar som sen blir var sitt lager i lasagnen:

Tomatsås:
1 vitlök
1 gullök
1 paket krossade tomater
ca 1 tsk spiskummin
ca 1 tsk sambal oelek
lite honung
salt&peppar

Spenat&kesofyllning:
1 pkt frys spenat (450g)
1 pkt keso (500g)
salt

Sätt ugnen på 225° och ta fram två kastruller. Hacka löken (vit&gul) och fräs i smör i den ena kastrullen. Sen häller du i de krossade tomaterna och tillsätter sambal oelek, honung, salt, peppar och spiskumming (< mer än vad du tror!) I den andra kastrullen tinar du spenaten och tillsätter sen keso och lite salt

(gif) Sen är det bara att fylla formen. plattor > spenatblandning > plattor > tomatsås > plattor > ost > ugnen i 20-30 minuter

= Smaklig måltid. Dessutom är den minst lika god dagen efter och perfekt till matlådor ☼

0

9 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *