monthly makers julkalender: den perfekta glasyren!!

pepparkakor monthly makers julkalender

I dagens lucka finns alla tips och knep som jag kan komma på inom glasyr och garnering! Det är nämligen en av mina absolut favvogrejer inför julen <3 I år blev det valar som fick pyntas och formarna gjorde jag på samma sätt som förra året

pepparkakor glasyr pepparkaksformar hejregina2

Själva blandandet av glasyren är mycket enkelt men det svåra är att stanna vid exakt rätt konsistens. Det som behövs är äggvita+florsocker+ett högt glas+gaffel (det blir mer än man tror). Till en äggvita går det åt 3-4 dl florsocker beroende på hur stort ägget är. Häll upp äggvitan i glaset och börja blanda i florsockret. Häll i en dl i taget och blanda tills det är helt jämnt. Efter 3 dl florsocker börjar finliret. Hade du ett litet ägg kanske glasyren är klar. För att veta om den är färdig så lyfter du gaffeln ur glaset för att se hur den rinner ner i glaset. Den ska inte ringla för snabbt utan sega sig ner. Samtidigt ska den inte vara stabbig eller inte ringla alls. (Skulle den bli alldeles för hård kan du droppa i lite vatten. Men obs pyttelite vatten annars blir det hur mycket som hest och florsockret kanske tar slut)

(gif) Något som är lika viktigt som konsistensen är att struten bli bra! Ta ett vanligt bakplåtspapper och rulla ihop till en kon. Var noga så att spetsen blir helt tät. Du tätar till den genom att dra mot dig med vänsterhanden och hålla emot med höger. Sen fäster du (eller någon annan) allt med en säkerhetsnål på tvären. Därefter ställer du struten i ett glas och fyller på med glasyren innan du viker ihop

pepparkakor glasyr pepparkaksformar hejregina3

Sen klipper du upp ett litet litet litet hål. Mindre än vad du tror. För om man börjar så litet som möjligt kan man klippa upp mer efter hand och få olika varianter. Och minitunt är väldigt kul. Vill man kan man prova på bordet först för att få in tekniken

pepparkakor glasyr pepparkaksformar hejregina6

Håll struten med båda händerna ↑ så blir allt stadigt och bra och så garnerar du precis vad du vill. Har man lyckats med glasyren kan man göra perfekta små prickar utan att de rinner ut!

pepparkakor glasyr pepparkaksformar hejregina5

Sen om man vill göra små streck är det bra att liksom dutta ner struten i kakan där man vill att det ska sluta så glasyren inte flyger med till nästa ställe. Och det var nog alla knep jag hade!

pepparkakor glasyr pepparkaksformar hejregina7

Lycka till och hoppas det smakar <3 !!!
← Gårdagens lucka finns hos Sandra och imorn öppnas nästa hos Alicia!

Har du provat att följa någon av våra instruktioner, eller har du ett eget DIY-projekt, recept eller kul tips du vill dela med dig av? Kommentera med en länk eller maila info@monthlymakers.com så lyfter vi några favoriter på facebooksidan och i våra bloggar. Använd gärna #MonthlyMakersJul på Instagram och i andra sociala medier och följ oss på facebook för att hänga med i lucköppningen! Hela listan med luckor hittar ni här

kram&hej /Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Mikaela, Jess, Jessica, Sandra och jag ✂

0

3 kommentarer

Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *